Снимка: Bulgaria ON AIRНяма партия, която да покрива очакванията на по-голямата

...
Снимка: Bulgaria ON AIRНяма партия, която да покрива очакванията на по-голямата
Коментари Харесай

Експерт: Нито една партия не покрива очакванията на младите избиратели

Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма партия, която да покрива упованията на по-голямата част от младите и това е повода те да не гласоподават на избори. Това е първата причина,която са показали интервюирани в изследване на Института за нововъведения в политиката. Само 24% считат, че гласът им може да промени нещо.

Какво може да накара младите българи да вземат участие в политическия развой? На този въпрос в студиото на " България заран " по Bulgaria ON AIR отговори учредителят на Института за нововъведения в политиката Александър Дурчев. Той разяснява и изводите от допитването.

" До огромна степен неналичието на предпочитание при младежите да гласоподават е обвързвано със слабата осведоменост и доста ниската ангажираност на тези хора в процеса по основаване на хрумвания, в процеса по връзка сред тях и партиите ", съобщи той.

Дурчев добави, че не счита за съществена причина апатията, а по-скоро неналичието на интензивност от страна на политиците. Според него те са тези, които би трябвало да ангажират младежите, с цел да ги накарат да гласоподават.

По думите му обществените медии към този момент имат огромно въздействие и в политиката:  " Етимологията на тези медии значи " социалност ". Това значи разговор и ангажираност, а не пищност и информиране. Това е наклонността. Всички нови политици като Тръмп, Макрон, Ципрас, употребяват медиите по извънредно друг метод от този, който виждаме в България ", сподели още Дурчев.

" Подходът им е нещото, което е завалено от хората. Те имат " офлайн " медиен метод, който единствено осведоми. За да бъде сполучлив те би трябвало да задават въпроси, да ги включват в политическия развой. Младите хора обичат да бъдат ангажирани ", безапелационен е той.

Проучването, обхващащо хора от 19 до 29 година, е посочило още, че най-вече от тях гласоподават за президентски, по-късно за парламентарни и минимум на евроизбори.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 25692 | Одобрение: -22873 Как нито една? Младата интелигенция сме за ГЕРБ, а селските спортни екипи са за бкп! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР